Veelgestelde vragen

 

Hoe kan ik mij inschrijven?
Je kunt je online inschrijven of reageren op een vacature.

Je krijgt binnen 2 werkdagen een reactie en verdere instructie.

Onze inschrijvingen vinden op dit moment digitaal plaats. In dit gesprek geef jij jouw persoonlijke wensen voor een baan aan. Wij zorgen voor de beste match. 

Hebben jullie een app waar ik de openstaande diensten kan zien?

Nadat je bent aangenomen, ontvang je de inlog voor onze app. Jij kunt je voor maximaal 24 uur per week zelf inroosteren op diensten die jou bij jou passen! Wil je meer werken of heb je liever dat wij je inplannen? Dat kan natuurlijk ook!

Kan ik snel aan de slag?

Zodra jij hebt gesolliciteerd, ontvang je vaak dezelfde dag of in ieder geval binnen 2 werkdagen een reactie van ons. Na een telefonische kennismaking gaat de sollicitatieprocedure direct online van start. We plannen zo snel als mogelijk is het inschrijfgesprek. Na dit gesprek en de referentiecheck ontvang jij je arbeidsovereenkomst en alle inloggegevens voor mijnduozorg en onze planningsapp en kun je direct aan de slag!

Wanneer ontvang ik mijn salaris?

Per week ontvang jij je salaris. Via het indienen van jouw declaratie die wekelijks digitaal klaarstaan in 'mijnduozorg' betalen wij wekelijks jouw salaris uit. Na het inleveren van de declaratie kunnen wij je salaris overmaken. Het bedrag dat je gestort krijgt, is een netto bedrag waar belasting en premies sociale verzekeringen al van afgehaald zijn. De verwerking van de declaratie vindt plaats in de week ná de gewerkte week. Overeengekomen contracturen en eventueel overwerk wordt ook direct uitbetaald.

Kan ik zelf bepalen hoeveel en waar ik werk?

Dat kan zeker, wij houden echt rekening met jouw wensen. 

Kan ik ook vaste uren werken?

Ja dat kan. Afhankelijk van jouw beschikbaarheid en jouw functie kijken wij samen wat direct mogelijk is. Als je 12 maanden bij DuoZorg Uitzendbureau in dienst bent, dan heb je recht op een passend urenaanbod. Als je een vast urenaanbod accepteert, dan heb je recht op betaling van die vaste contracturen. Je hebt dan natuurlijk ook de plicht om die uren te werken. Wij verwachten dan wel dat jij in dat geval een deel van de feestdagen werkt en dat je je vakanties overlegt met DuoZorg Uitzendbureau. Als je liever niet vast wilt zitten aan een vast aantal uren en aan deze verplichtingen, mag je natuurlijk ook weigeren. Wij gaan graag met jou in gesprek over wat in jouw situatie het best passend is.

Wat houdt de CAO voor uitzendkrachten in?
Sinds 30 december 2019 is de CAO voor Uitzendkrachten 2010-2021 van toepassing. De basis is simpel. Hoe langer je voor DuoZorg Uitzendbureau werkt, des te meer rechten je opbouwt. Dit gebeurt in een aantal fasen.

Als je gaat werken bij Careyn, is er sprake van intraconcern uitzenden. Dit betekent dat voor wat betreft de rechtspositie het wettelijke periode- en ketensysteem wordt toegepast en voor wat betreft de beloning alle elementen uit de VVT-cao worden gehanteerd. 

Ontvang ik ook vakantiegeld?

Net als regulier personeel in loondienst heb je als uitzendmedewerker recht op vakantiegeld. Het vakantiegeld bestaat uit 8,33% van het brutoloon en wordt wekelijks voor je gereserveerd. Elk jaar wordt in de week van 1 juni het vakantiegeld automatisch aan je overgemaakt. Stop je met werken, dan ontvang je het vakantiegeld zes weken na de laatste uitbetaling.

Heb ik ook vakantiedagen?

Natuurlijk heb je als uitzendmedewerker ook recht op vakantiedagen. Wanneer je het hele jaar door 40 uur per week hebt gewerkt, heb je recht op 25 vakantiedagen. Werk je minder uren of korter, dan heb je recht op een evenredig deel hiervan. Wil je een doorbetaalde vrije dag opnemen, dan geef je dit aan op je declaratie (mits er voldoende vakantiedagen zijn opgebouwd). Als je aan het einde van de uitzendovereenkomst nog recht hebt op reserveringen voor vakantiedagen, worden deze zes weken na de laatste uitbetaling in geld aan je uitgekeerd.

 

Wat mag ik als jonge uitzendmedewerker bijverdienen met het oog op kinderbijslag en studiefinanciering?
Wanneer je jonger bent dan 18 jaar, ontvangen jouw ouders kinderbijslag voor jou. De inkomsten van jouw (bij)baan kunnen gevolgen hebben voor de kinderbijslag die jouw ouders ontvangen. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan kan je onbeperkt bijverdienen. Als je 16 jaar of ouder bent mag je slechts tot een vastgesteld bedrag bijverdienen. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van het soort kinderbijslag dat je ouders ontvangen en of je nog thuis woont. Kijk voor meer informatie op www.svb.nl.

Als je onder het leenstelsel voor hbo en universiteit valt, dan mag je onbeperkt bijverdienen. Dit geldt niet wanneer je mbo doet of nog onder het oude stelsel van studiefinanciering valt; dan mag je niet onbeperkt bijverdienen. Het gaat hierbij om je verzamelinkomen of belastbaar loon. Doe je geen aangifte bij de Belastingdienst, dan controleert de IB Groep je belastbaar loon. Zolang je met jouw bijverdiensten onder de bijverdiengrens blijft, is er niets aan de hand. Verdien je in 2021 meer dan € 15.415,63 én val je onder het oude stelsel van studiefinanciering of doe je MBO, dan moet je jouw studiefinanciering met ingang van de maand dat je over de bijverdiengrens gaat, stopzetten. Kijk voor alle informatie over de consequenties van teveel bijverdienen op www.duo.nl.

Ben ik als uitzendmedewerker sociaal verzekerd?
Ja, als uitzendmedewerker ben je volledig sociaal verzekerd. Uitkeringen bij ziekte, werkloosheid en ander sociale verzekeringen gelden dus ook voor jou.

Is er een pensioenregeling voor uitzendmedewerkers?

Als je langer dan 26 weken voor DuoZorg Uitzendbureau hebt gewerkt en je bent 21 jaar of ouder, dan kom je automatisch in de pensioenregeling van StiPP terecht. Deze bestaat uit twee regelingen: de Basisregeling en de Plusregeling. Het aantal weken dat je voor DuoZorg Uitzendbureau hebt gewerkt, bepaalt in welke regeling jij pensioen opbouwt.

In de basisregeling bouw je een vast kapitaal op van 2,6% van je volledige brutoloon. DuoZorg Uitzendbureau betaalt deze opbouw van pensioen volledig. Jij betaalt dus niets voor deze regeling.

Ga je voor Careyn aan de slag en ben jij 21 jaar of ouder dan bouw jij vanaf je eerste werkdag gelijk pensioen op. Je valt direct in de adequate pensioenregeling bij Brand New Day. DuoZorg Uitzendbureau betaalt hiervoor de basispremie en houdt en 0% van de basispremie in op jouw salaris.

Je bouwt kapitaal op voor ouderdomspensioen zolang je bij DuoZorg Uitzendbureau in dienst bent en 21 jaar of ouder bent. Bij het bereiken van de AOW-leeftijd, koop je ouderdomspensioen.

Wat moet ik doen als ik ziek ben? 
Word je ziek, dan moet je dat twee keer melden. Als eerste bel je de organisatie waar je werkt. Doe dit zo vroeg mogelijk zodat er nog rekening kan worden gehouden met je afwezigheid. Daarna bel je diezelfde dag of de eerstvolgende werkdag vóór 10.00 uur ‘s morgens naar de intercedent van je vestiging. Zorg er bij ziekte voor dat je altijd telefonisch bereikbaar bent.

Wat doe ik als ik weer beter ben?
Zodra je beter bent neem je dezelfde dag contact op met DuoZorg Uitzendbureau en wij vertellen je dan meer.