Wet Arbeidsmarkt in Balans

Vanaf 1 januari 2020 gaat de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in werking. Deze wet zorgt ervoor dat mensen met flexibel en uitzendwerk meer zekerheid krijgen. Daarnaast wijzigt er het een en ander in de ABU-cao. Wij zetten hierbij de belangrijkste wijzigingen voor jou op een rijtje.

Verhoging van de vakantietoeslag

Vanaf maandag 30 december 2019 verhogen wij de opbouw van jouw vakantiegeld, conform de ABU-cao, van 8% naar 8,33%. (tenzij jij intraconcern werkt, zie daarvoor de arbeidsvoorwaarden bij intraconcern uitzenden).

Na 12 maanden in dienst recht op een urenaanbod

Als je 12 maanden bij DuoZorg Uitzendbureau in dienst bent, dan heb je recht op een passend urenaanbod. Als je een vast urenaanbod accepteert, dan heb je recht op betaling van die vaste contracturen. Je hebt dan natuurlijk ook de plicht om die uren te werken. Daarnaast verwachten wij in dat geval van jou dat je een deel van de feestdagen werkt en dat je je vakanties overlegt met DuoZorg Uitzendbureau. Als je liever niet vast wilt zitten aan een vast aantal uren en aan deze verplichtingen, mag je natuurlijk ook weigeren. Wij gaan graag met jou in gesprek over wat in jouw situatie het best passend is.

Betere bescherming voor oproepkrachten

Als jij een oproepcontract hebt, dat wil zeggen een uitzendovereenkomst zonder een vast aantal uren, dan word jij vanaf 2020 beter beschermd. Dat komt door de nieuwe regel, die zegt dat als je bent opgeroepen en de opdrachtgever het werk alsnog binnen 4 dagen voor de oproep afzegt, dan krijg je de uren die je stond ingepland gewoon uitbetaald.

Wij kunnen het ons goed voorstellen als je nog vragen hebt. Voor uitgebreide informatie verwijzen wij je naar de websites van de Rijksoverheid (klik hier) en de ABU (klik hier). Mocht je daarna nog hele specifieke vragen hebben, dan kun je altijd bij ons terecht.